Ambasadorii bibliotecii

Super Biblioteca VBiblioteca Pontus Euxinus Năvodari

Programul de voluntariat ,,Ambasadorii bibliotecii’’ și-a propus să transforme biblioteca într-un centru de învățare și recreere prin livrarea unor cursuri și ateliere recreative pentru populație și să promoveze imaginea instituției în comunitate prin organizarea de evenimente culturale.

Rezultate şi impact:

În comunitate:
– 12 femei au beneficiat timp de 6 luni de cursuri gratuite de limba engleză;
– 14 copii au beneficiat de atelierul de creație;
– 25 de copii au fost instruiți la cursurile de utilizare a computerului;
– 26 de copii au beneficiat de cursurile de limba engleză;
– Peste 50 de adulți și copii au participat la workshop-urile de teatru.
– 15 copii și adolescenți au beneficiat de instruire în cadrul trupei de teatru.
– Peste 300 de adulți și copii au participat la atelierele organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului.
Asupra bibliotecii:
– Biblioteca a devenit mult mai vizibilă în comunitate, un adevărat centru de învățare și de recreere pentru comunitate.
– Au fost livrate cursuri care nu ar fi putut fi livrate fără ajutorul voluntarilor.
– A crescut numărul de utilizatori.
– A crescut gradul de încredere al autorităților publice în instituția bibliotecii.

Voluntari implicaţi în acest program:

– Număr: 25
– Profilul voluntarilor: Majoritatea tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 23 de ani, fete și băieți, dintre care mulţi elevi.
– Tipuri de activităţi de voluntariat: Organizarea de cursuri şi ateliere pentru copii și adulți (utilizarea computerului, limba engleză, ateliere de creație, de teatru), organizarea de evenimente culturale sau pentru promovarea imaginii bibliotecii, promovare, sprijin logistic, implicare în livrarea programului din cadrul evenimentelor.

Contact:

Str. Constanţei nr. 2, Năvodari, jud. Constanţa

Mărturii:

,,Dacă ar fi să aleg cea mai frumoasă experiență, sau cel mai frumos moment , ar fi acela când în Săptămâna Naţională a Voluntariatului am rămas o clipă în loc și m-am uitat în parcul unde am organizat evenimentul ,,Instigare la lectură’’. Erau atât de mulți oameni, atât de mulți copii și adulți care participau la atelierele inițiate de noi. Și toți erau atât de bucuroși și toți și-ar fi dorit să nu se mai termine!  Atunci m-am zis că am reușit. Că a meritat tot efortul.’’ (Gabriela Roșca, coordonator program)

Felicitari! Emotionant cu atat mai mult cu cat mesagerii sunt fosti elevi ai scolii noastre! O.initiativa apreciata de toata lumea. (Sandu Iulia, profesor)

,,Bravo, doamna! Bravo tinerilor ce tin aproape de adevaratele valori! Au un mentor minunat! La cat mai multe actiuni de genul acesta!’’(Suditu Victoria – învățătoare)

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.


Top