Piatra Neamț citeşte!

Super Biblioteca VBiblioteca Județeană G.T. Kirileanu Neamț

Programul de voluntariat desfășurat de Biblioteca Județeană G. T. Kirileanu a presupus implementarea unei campanii de promovare a voluntariatului şi de informare privind importanța lecturii asupra dezvoltării personale a indivizilor, contribuind astfel la diversificarea ofertei de servicii a bibliotecii, cu sprijinul voluntarilor. La începutul anului s-a format și instruit echipa de voluntari care au început să organizeze ateliere creative pentru dezvoltarea personalității copiilor și atelierele „Ora poveștilor” și „Poveștile copilăriei”. Voluntarii Bibliotecii au organizat sesiuni de lectură publică, ateliere de scriere creativă, concursuri de cultură generală, seri de teatru-lectură și caravana lecturii publice, acţiuni de sensibilizare şi mobilizare comunitară, cursuri, campanii de informare publică privind importanţa lecturii pentru dezvoltarea personală, dezbateri publice privind legea voluntariatului, dar și un centru de informare despre voluntariat.

Rezultate şi impact:

În comunitate:
– 18 ateliere in cadrul cluburilor de lectură;
– 18 ateliere creative;
– 5 ateliere-dezbatere de dezvoltare personală;
– 34 de sesiuni informative despre proiect şi despre voluntariat;
– 350 de persoane care au solicitat informaţii despre voluntariat;
– 2665 beneficiari direcţi ai activităţilor organizate în cadrul proiectului.
Asupra bibliotecii:
– Noi servicii pentru comunitate prin implicarea tinerilor şi adulţilor.
– Îmbunătăţirea imaginii în comunitate şi creşterea gradului de atractivitate a activităţilor organizate de bibliotecă dedicate copiilor;
– Dezvoltarea de parteneriate cu organizatii şi persoane fizice cu expertiză.
– Dezvoltarea spiritului de echipă şi de responsabilitate civică, atât al bibliotecarilor, cât şi al voluntarilor implicaţi în proiect.

Voluntari implicaţi în acest program:

– Număr: 120
– Profilul voluntarilor: Majoritatea profesori cu vârste cuprinse intre 30-50 ani şi elevi cu vârste 15-18 ani.
– Tipuri de activităţi de voluntariat: Organizare şi participare la campanii de colectă de carte, de conştientizare sau de informare, sprijin în organizarea unui club de lectură şi a unor ateliere tip dezbatere, sprijin la realizarea şi distribuirea de pliante şi alte materiale informative sau promoţionale, sprijin logistic la evenimente şi expoziţii, susţinerea de prezentări pe diverse teme, culegere de date şi mărturii.

Contact:

Bd-ul Republicii nr. 15, Piatra Neamţ, jud. Neamţ, telefon 0233 210 379, www.bibgtkneamt.ro

Mărturii:

„Stagiul de voluntariat mi-a dat posibilitatea de a vedea și înțelege mai bine biblioteca, de a o vedea cu alți ochi, de a mă simți ca acasă, de a participa și la diferite activități de învățare, total diferite de stilul școlar, de a vedea că biblioteca este un loc unde nu numai se împrumută și se citesc cărți. Îmi place la bibliotecă!” (voluntar)

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.


Top