Din suflet, pentru copii! Împrumut de jucării!

Biblioteca V MaturaBiblioteca Judeţeană Mureș

Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene a organizat, cu ajutorul voluntarilor, un nou serviciu adresat copiilor din Judeţul Mureş. Pe durata primelor două săptămâni bibliotecarii de la secție şi voluntarii au preluat donațiile de jocuri şi jucării de la copii. După 2 iunie 2015, în zilele de marţi şi joi, timp de câte o oră, toți copiii au posibilitatea de a veni la Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene pentru a împrumuta pe o perioadă nedeterminată jucării din fondul constituit din donații. Regulile sunt foarte simple: câte jucării aduce, atâtea poate împrumuta acasă; poate returna jucăriile împrumutate sau le poate păstra definitiv, atât timp cât lasă la Bibliotecă un număr identic de jucării; poate schimba jucăriile ori de câte ori dorește; permisul de bibliotecă este obligatoriu; serviciul pentru împrumutul de jucării este asigurat de voluntari.

Rezultate şi impact:

În comunitate:
– 39 copii au schimbat jucării;
– 46 jocuri şi jucării schimbate;
– 57 jocuri şi jucării donate.
Asupra bibliotecii:
– Creşterea numărului de utilizatori.
– Promovarea imaginii bibliotecii în comunitate.
– Dezvoltarea unui nou serviciu pentru utilizatori.

Voluntari implicaţi în acest program:

– Număr: 5
– Profilul voluntarilor: Liceeni de 17-18 ani, fete.
– Tipuri de activităţi de voluntariat: Promovare, amenajarea spaţiului, gestionarea schimbului de jucării, derularea campaniei de colectare colectare de jocuri şi jucării.

Contact:

Str. G.Enescu nr. 2, Târgu-Mureş, jud. Mureş, telefon 0265 262 631, www.bjmures.ro

Mărturii:
„La lansarea proiectului, copiii prezenţi au fost foarte entuziasmaţi şi darnici (au adus cu ei nu doar jucării pentru a le schimba, ci şi donaţii), iar voluntarele noastre au fost copleşite de numărul mare de copii prezenţi, de energia lor şi de bucuria cu care schimbau sau dăruiau jocuri şi jucării. A fost un moment unic, plin de veselie şi altruism izvorât din sufletele tuturor.” (Doina Gabriela Vanca, coordonator voluntari)

Leave a Reply

Required fields are marked *.


Top