Școala Părinților

Super Biblioteca VBiblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila

Programul Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” intitulat Școala Părinților a cuprins întâlniri săptămânale, animate de psihologi/asistenţi sociali, pentru persoane care au copii în îngrijire (părinţi, bunici, asistenţi maternali, alţi tutori şi reprezentanţi legali etc.), pe teme legate de educaţie, modele comportamentale, modalităţi de abordare a diferitelor tipuri de copii şi adolescenţi. În fiecare şedinţă a fost abordată câte o temă de interes. Pentru părinții care nu au avut cu cine să își lase copiii în timpul prezentărilor s-a pus la dispoziție spațiul Ludotecii din cadrul Bibliotecii, precum și personal specializat (profesori, învățători, bibliotecari) pentru a se ocupa de cei mai mici utilizatori.

Rezultate şi impact:

În comunitate:
– Aproximativ 20 de părinți sau tutori au participat la fiecare ședință din cadrul programului
Asupra bibliotecii:
– Crearea unui valoros corp de voluntari (psihologi, medici, consilieri de dezvoltare personală – categorii de profesii aflate pentru prima oară în portofoliul bibliotecii), care au adus plus valoare imaginii instituţiei și care va putea fi activat și în alte contexte.
– Dezvoltarea de programe culturale.
– Dezvoltarea de programe educative.

Voluntari implicaţi în acest program:

– Număr: 12
– Profilul voluntarilor: Vârstă mijlocie (35 – 50 ani), cu ocupații intelectuale în domeniul educației, dezvoltării personale sau al sănătății.
– Tipuri de activităţi de voluntariat: Organizarea de ateliere pentru adulți, realizarea de materiale promoţionale, organizare de evenimente.

Contact:

Piaţa Poligon nr. 4, Brăila, telefon 0239 626 128, www.bjbraila.ro

Mărturii:

”M-am implicat în proiectul ȘCOALA PĂRINȚILOR pentru că vreau să inspir și alți oameni competenți pentru a face voluntariat și pentru a arăta părinților că trebuie să aibă o deschidere mai mare către cunoașterea a ceea ce înseamnă și implică ”Meseria de părinte” – Flori GHICA, consilier de dezvoltare personală, voluntar implicat în proiect.

”Am venit de la prima întâlnire la ȘCOALA PĂRINȚILOR pentru că vreau să mă implic activ în educația copilului meu, învățând mereu ceea ce ține de acest domeniu. Sunt cadru didactic, am cunoștințe de psiho-pedagogie, dar dacă am venit și la următoarele work-shop-uri înseamnă că aici am găsit ceea ce căutam, informațiile sunt utile, atmosfera de lucru este foarte plăcută, totul este bine pus la punct. Felicitări organizatorilor!” – prof. Geanina GHIONEA, participant în program.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


Top