Recrutare de promotori ai voluntariatului în biblioteci

În urma rezultatelor obţinute în cadrul proiectului „Raftul cu Iniţiativă: Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, care a implicat 16 biblioteci publice din ţară, Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat caută 5 promotori pentru a disemina aceste rezultate în cadrul altor biblioteci publice orăşeneşti şi comunale din ţară.

Profilul promotorului:

 • Are experienţă relevantă în domeniul voluntariatului în bibliotecă
 • Are abilităţi de organizare de întâlniri, comunicare şi prezentare, în special în calitate de promotor al unor cauze comunitare
 • Înţelege şi împărtăşeşte viziunea proiectului asupra Bibliotecii V (vezi mai jos)
 • Are disponbilitatea de timp pentru deplasările necesare în perioada iunie-iulie 2015

Responsabilităţile promotorului (muncă pe cont propriu):

 • Participă online la sesiunea de pregătire şi aprofundează materialele de promovare oferite de Pro Vobis
 • Contactează conducerea a 10 biblioteci publice orăşeneşti şi comunale şi stabileşte întâlniri cu scopul de a realiza o sesiune de prezentare a conceptului de Biblioteca V către direcţiune şi departamentele interesate, în cadrul fiecărei dintre aceste biblioteci
 • Planifică şi realizează deplasările individuale necesare
 • Susţine prezentările, cu ajutorul unui kit de diseminare oferit de Pro Vobis
 • Reprezintă cu integritate viziunea şi valorile proiectului „Raftul cu iniţiativă”
 • Menţine comunicarea constantă cu coordonatorul proiectului
 • Întocmeşte un raport privind activităţile derulate şi transmite fotografii de la prezentare

Beneficii:

 • Contract de prestări servicii pentru 50 de ore (detalii privind remuneraţia se pot obţine la corina@provobis.ro)
 • Pregătire în cadrul unei sesiuni online cu coordonatorul proiectului
 • Kit de resurse, studii de caz şi a unui model de prezentare
 • Oportunitatea de a reprezenta un proiect de succes în relaţia cu conducerea unor biblioteci publice

Bibliotecile la care va fi promovat proiectul şi programul deplasărilor va fi stabilit de comun acord cu managerul de proiect, pornind de la propunerile promotorului.

DETALII PRIVIND SELECŢIA

Selecţia va fi realizată de către Pro Vobis, în calitate de coordonator al proiectului „Raftul cu iniţiativă: Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci” şi ANBPR, în calitate de partener în proiect.

Aplicaţia se realizează pe baza:

 • Unui CV cu poză
 • Formular cu scrisoare de intenţie după modelul ataşat.

Aplicaţiile complete se primesc exclusiv prin e-mail la adresa corina@provobis.ro până la data de 31 mai 2015. Vă rugăm să specificaţi în titlul e-mailului “Vreau să devin promotor Raftul cu iniţiativă”.

Procesul de selecţie constă în două etape şi anume:

 • Evaluare pe baza CV-ului şi a formularului de aplicaţie
 • Interviu (Skype) cu persoanele preselectate în urma primei etape

Calendarul selecţiei:

 • Termen limită pentru trimiterea aplicaţiilor: 31 mai 2015
 • Perioada de interviuri Skype: 2 – 4 iunie 2015
 • Comunicarea rezultatelor: 5 iunie 2015, prin e-mail către toţi aplicanţii.

Despre Biblioteca V

Viziunea Bibliotecii V este aceea a unei biblioteci deschise si dinamice, un refugiu cultural și comunitar, un spațiu de recreere și de învățare liberă, o bibliotecă ce ține pasul cu nevoile comunității și este orientată spre rezolvarea problemelor acesteia prin împuternicirea cetățenilor, de toate vârstele și din toate categoriile sociale, și prin crearea unui forum de dezbatere pentru activități civice, oferirea unui serviciu de informare actualizat constant și a unui spațiu prietenos în care membrii comunității – uniți într-o rețea de voluntari sprijinitori ai bibliotecii – să își exprime și să își pună în aplicare ideile și inițiativele comunitare. Biblioteca V este o instituție modernă care recunoaște valoarea și importanța voluntariatului în dezvoltarea comunitară, își conștientizează rolul în cadrul acesteia și își valorifică resursele și poziția de agent al schimbării în comunitate prin sprijinirea activă a dezvoltării și promovării voluntariatului în plan local și regional. Biblioteca V oferă un punct de informare despre voluntariat in general si oportunitatile de implicare din biblioteca in mod special. Sloganul nostru: Biblioteca V – cuPRINDE iniţiativa!

Despre proiect:

Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), implementează în perioada mai 2014-iulie 2015 proiectul „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul își propune diversificarea oportunităţilor de implicare prin voluntariat în cadrul bibliotecilor publice din România, care să ofere oportunități calitative de implicare a cetățenilor de orice vârstă în beneficiul comunităților pe care le deservesc. Detalii despre proiect la http://raftulcuinitiativa.provobis.ro/despre-proiect/ şi despre programele de voluntariat derulate în cadrul acestuia la http://raftulcuinitiativa.provobis.ro/voluntariat-in-biblioteci.

Despre noi

Misiunea Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat este de a dezvolta voluntariatul prin activităţi de instruire, consultanţă, cercetare şi facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesaţi şi de a promova voluntariatul în România ca resursă viabilă şi de neinlocuit în soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea. Detalii pe www.provobis.ro.

Contact

Corina Pintea – Coordonator proiect, corina [ a rond] provobis.ro, 0755-045-100 sau 0264-412 897.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


Top