BiblioVoluntari pentru Şcoala Altfel

Biblioteca V MaturaBiblioteca Metropolitană Bucureşti

O parte din voluntari (50) înscrişi în programul Şcoala Altfel au organizat ateliere de lectură şi creativitate (handmade din materiale reciclabile, origami, quiling, atelier de fotografie), iar alţi 3 voluntari, „ambasadori” ai bibliotecii, au promovat programul de voluntariat în afara instituţie, în rândul comunităţii bucureştene, au participat la evenimente sociale în care au prezentat serviciile şi evenimentele educaţionale şi culturale ale bibliotecii, au asigurat o imagine pozitive a BMB şi au făcut cunoscută iniţiativa bibliotecii de a lucra cu voluntarii, precum şi condiţiile şi beneficiile de a deveni voluntar la BMB.

Rezultate şi impact:

În comunitate:
– Iniţierea unui proiect de promovare: cărţi de vizită pentru bibliotecă şi pentru ambasadorii de bibliotecă.
– 5 vorbitori noi aduşi la evenimentele ce au urmat Şcolii Altfel: ateliere de publicitate, atelier de bune maniere în societate, şezători educative.
– Atragerea unui număr considerabil de cititori şi participanţi la evenimentele mai sus menţionate.
– Promovarea bibliotecii în 5 evenimente sociale la care au participat ambasadorii de bibliotecă.
Asupra bibliotecii:
– Atragerea de noi voluntari de calitate şi de persoane publice care au vizitat biblioteca.
– Iniţierea unor ateliere inovative în bibliotecă: ateliere de advertising, de parenting şi de bune maniere Sporirea experienţiei bibliotecii în promovarea online şi offline.

Voluntari implicaţi în acest program:

– Număr: 53
– Profilul voluntarilor: Tineri dinamici
– Tipuri de activităţi de voluntariat: Organizarea de ateliere de lectură şi creativitate, promovarea bibliotecii – a serviciilor şi programelor culturale – atât cele de interior cât şi cele în aer liber, organizarea unei expoziţii.

Contact:

Str. Tache Ionescu nr. 4, București, telefon 021 316 8301, www.bibmet.ro

Mărturii:
„Cea mai frumoasă experienţă trăită în program a fost legată de interacţiunea cu tinerii care vor să schimbe ceva cu adevărat în comunitate, impresionante fiind disponibilitatea, energia şi generozitatea lor. Programul Şcoala Altfel în filialele din cadrul BMB s-a bucurat de un plus valoare adus de voluntari.” (Gabriela Toma, coordonator program) 

Leave a Reply

Required fields are marked *.


Top